„Alonov žuti klavir“ poziva svet da pomogne u oslobađanju talaca u Gazi

Pet meseci neizvesnosti, za porodicu dvadesettrogodišnjeg Alona Ohela. Poslednji put im se javio sms porukom 7. oktobra.

“Tada je napisao da je dobro. Sad ne znamo ništa, nemamo nikavu informaciju, gde je, da li je živ ili nije“, kaže Idit Ohel, majka Alona Ohela.

Dane patnje i čekanja Idit je pretvorila u dane nade. Njegov omiljeni instrument ofarbala je u žuto – da širi svetlost života i veru u oslabađanje zarobljenih Izraelaca.

“Na ovaj način odajemo počast stradalim i nestalim u napadu Hamasa na Gazu. Želimo da skrenemo pažnju svetu, da pošaljemo poruku mira i pozovemo na bezuslovno oslobađanje nevinih civila“, rekao je ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan.

Alon je umetnik, pijanista, zato se poruka mira šalje kroz muziku, kao ohrabrenje njemu i ostalim zarobljenima, da izdrže.

“Ovaj koncert gledam kao na jednu vrstu molitve, kako bi se oslobodile sve žrtve, kako bi u svetu bio mir“, kaže pijanistkinja iz Kragujevca Lara Brkić.

Predrag Vukašinović iz Udruženja srpsko-izraelskog prijateljstva „Ahava “ u Kragujevcu kaže da je Kragujevac uz Alona i cela Srbija je uz njega.

„Pošto je Alon i državljanin naše zemlje, prosto je tim naša odgovornost i naša solidarnost veća“, rekao je Vukašinović.

Oseća to porodica Ohel, koja je poreklom iz Novog Sada. „Alone, nisi sam“- poruka je porodice, prijatelja, muzike i žutog klavira.

„Verujem da je živ i da će se vratiti kući.To je sve što želim i čemu se nadam“, rekla je Idit Ohel.

Idit se bori i traži od sveta da ne zaboravi izraelske zarobljenike. Još oko 135 porodica čeka svoje voljene.

(RTS)


Ostavite komentar