Aleksandar boluje od akutne leukemije i stanje mu se naglo pogoršalo, potrebna mu je pomoć za lečenje

Aleksandru su do sada urađena tri ciklusa hemioterapije. Tokom poslednjeg ciklusa došlo je do komplikacija i za nekoliko dana mu se stanje naglo pogoršava. Bolnica u Turskoj je prihvatila da ga leči i on se tamo nalazi od ponedeljka.

„Trenutno stanje nije dobro, on ima dijagnozu akutne leukemije, to jest, podvrstu neuroleukemije i trenutno je nepokretan. Novi nalazi pokazuju da je leukemija promenila mesto, iz koštane srži i likvora prešlo je na mozak, tj. centralni nervni sistem“, kaže Aleksandrov otac Goran Ristić.

Za samo nekoliko dana organizovano je nekoliko humanitarnih akcija, a osnovna škola „Dimitrije Davidović“, koju je Aleksandar pohađao, poziva građane da se odazovu u što većem broju.

„Đak generacije, izuzetna osoba, izuzetno dete, dobar drug, prijatelj, dobar učenik, svestrano dete, takmičar za svaki predmet… Znači, jedna izuzetna ličnost“, govori o Aleksandru nastavnica srpskog iz osnovne škole Ljudmila Vuković.

Aleksandrova tetka Dragana Miljković neizmerno je zahvalna svima – sugrađanima, prijateljima, rođacima na pomoći.

„Svi su se podigli na noge. Njegovi drugovi organizuju razne turnire u malom fudbalu, basketu, po školama organizuju razne manifestacije koje će da pomognu našem Aleksandru da se izleči i da nam se vrati srećan i zdrav“, kaže Miljković.

Nakon što se Aleksandru stabilizuje zdravstveno stanje, planirana je transplatacija matičnih ćelija u Turskoj.

(RTS)