ZZS: Ako Tužilaštvo ne reaguje, znači da je Vacić vodja paramilitarne frakcije SNS

Foto: Novi magazin / Đurađ Šimić

Stranka Zajedno za Srbiju (ZZS) formirala je pravno-ekspertski tim koji će pratiti sve poteze Tužilaštva i policije povodom pretnji smrću predsedniku stranke Nebojši Zelenoviću i otvorenog pozivanja na linč dela medija upućenih od strane samozvanog lidera ekstremne desnice Miše Vacića.

„Tužilaštvo se ne oglašava, velika većina medija koji su pod direktnom kontrolom režima odbija da izveštava o ovom dogadjaju, o kojem se priča i piše i van granica zemlje a to znači da su Vacićevi nalogodavci i zaštitnici – u vrhu države“ saopštio je ZZS.

Pravno-ekspertski tim Zajedno za Srbiju od Tužilaštva traži da bez odlaganja policiji naloži hapšenje, odredjivanje pritvora i brzo procesuiranje Miše Vacića, a u suprotnom, smatraće da Vacić u izvršenju svojih krivičnih dela ima podršku samog vrha vlasti, odnosno predsednika Srbije Aleksandra Vučića, navedeno je u saopštenju.

Oni su naglasili da Nebojša Zelenović neće podnositi krivičnu prijavu jer Tužilaštvo ima zakonsku obavezu da reaguje po službenoj dužnosti.

„Duh devedesetih je definitivno izašao iz boce i zato pozivamo demokratsku javnost i slobodoumne gradjane da mu se odlučno suprotstavimo, jer će u suprotnom nasilje, bezakonje i ubistva postati naša svakodnevica. Ono što su Šešelj i Vučić bili u doba Miloševića danas je Vacić i ukoliko ne bude uhapšen, jasno je da je on vodja paramilitarne frakcije Srpske napredne stranke“, istaknuto je u saopštenju.

Lider Srpske desnice Miša Vacić, juče je na osnivanju stranačkog odbora Srpske desnice u Šapcu, gradonačelniku Nebojši Zelenoviću poručio da će ga proterati i da će završiti u zatvoru ili – u Drini.

Tokom svog govora Vacić je pominjao i pojedine medije, nazivajući ih izdajničkim.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike