Zvaničnici Kosova podržali vazdušne napade na vojne ciljeve u Siriji

Zvaničnici Kosova podržali su danas vazdušne napade na vojne ciljeve u Siriji kao odgovor na upotrebu koriščenja hemijskih oružja protiv civila.

Predsednik Kosova Hašim Tači je rekao da Kosovo snažno podržava odluku SAD, Velike Britanija i Francuske da napadnu vojne ciljeve kako bi se oslabila sposobnost režima sirijskog predsednika Bašara el Asada da ponovo koristi hemijsko oružje protiv civilnog stanovništva.

„Hemijski napadi protiv civilnog stanovništva su neljudski i oni treba da budu okončani. Mi smo ubeđeni da zapadne i civilizacijske vrednosti treba da pobede bilo koji režim“, rekao je Tači i dodao da Kosovo snažno podržava napore zapadnoevropskih država da se okonča rat u Siriji i režim predsednika Asada.

Napad na ciljeve u Siriji je podržao i premijer Kosova Ramuš Haradinaj i ocenio da su napadi hemijskim oružjem neoprostivi.

U zajedničkoj operaciji snage vojske SAD, Britanije i Francuske izvele su vazdušne napade na mete povezane sa postrojenjima za hemijsko oružje Sirije.

Načelnik generalštaba Zdruzženih snaga SAD general Džozef Danford potvrdio je da su izvedena tri udara – prvi na naučni centar u blizini Damaska, drugi zapadno od Homsa i treći na lokaciji u blizini gde su se, kako se sumnja, nalazili postrojenje za hemijsko oružje i komandni centar.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike