Zrenjanin domaćin prvog međunarodnog memorijalnog trunira u čast legendarnog boksera Zvonka Vujina

Proteklog vikenda Zrenjanin je bio centar srpskog boksa, jer je na prvom Memorijalnom turniru "Zvonko Vujin" okupio 60 najboljih takmičara i boraca mladjih uzrasnih kategorja iz šest zemalja. Borbe su bodovane i za budući plasman takmičara.

"Zadovoljan sam, bio je težak meč. Borio sam se, pobedio i to je to" kaže Antonio Mitić, BK "Voždovac" Beograd.
"Plasman u kategoriji do 54 kila na Evropsko prvenstvo u Bosni", ističe  Strahinja Rašić, BK "Petrovgrad" Zrenjanin.Ovoga puta predstavile su se i dame plemenite veštine.
"Ja sam potekla što se tiče boksa, ovde u Zrenjaninu i veoma mi je velika čast što ću boksovati danas, predstaviti boks i svoj klub", naglašava Aleksandra Rapaić, BK "Petrovgrad" Zrenjanin.
"Ja mislim da je ovo zaista plemenita veština, zbog toga što naravno uključuje mozak, razmišljanje, tehnika, radi se dosta tehnika" dodaje Nikoline Gajić, BK "Partizan" Beograd.Memorijalni turnir "Zvonko Vujin" održan je u novoj tzv. "kristalnoj" dvorani, a Zrenjanin se kao Evropski grad sporta za 2021. još jednom pokazao kao sjajan domaćin međunarodnih takmičenja.
"Možemo reći da se boks opet budi u našem gradu, a na nama, bokserskim i na sportskim radnicima i lokalnoj samoupravi jeste da podrže ovakav rad i da u narednom periodu boks još više dobije na značaju", s ponosom ističe Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina.
"Ovi mladi momci koji danas boksuju i devojke koje imate priliku da vidite su budućnost srpskog boksa i verujemo da će neko imati uzora u Zvonku i bar upola da naprave rezultat njegov, odnosno da osvoji olimpijksu medalju" ističe Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije.
"Za ovaj prvi memorijal da se postavila prilično visoko ta lestvica i želimo da taj memorijal zaista onako dugo, dugo održava u Zrenjaninu, jer Zrenjanin svakako to zaslužuje", ističe Aranka Binder, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu Vojvodine- 
Boks turnir u Zrenjaninu nosi ime Zvonimira Vujina, osvajača dve bronzane medalje na Olimpijskim igrama 1968. u Meksiku i 1972. godine u Minhenu. Bio je jedan od najboljih boksera Evrope i sveta druge polovine dvadesetog veka. Motiv za brojne mlade takmičare  i buduće šampione.    

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар