Zorana Mihajlović: Srbija zainteresovana za iskustva Japana u izgradnji metroa

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović danas je u razgovoru s novopostavljenim ambasadorom Japana Đunićijem Marujamom istakla da je Srbija zainteresovana za idejna rešenja Japana u izgradnji metroa od aerodroma do grada.

„Naš cilj je povezivanje sa susedima i jačanje saradnje sa svim međunarodnim partnerima. Nadam se da ćemo u narednom periodu potpisati sporazume o saradnji s japanskim partnerima, pre svega u oblasti vazdušnog i vodnog saobraćaja, kao i u oblasti energetske efikasnosti“, kazala je Mihajlovićeva, saopštio je njen kabinet.

Ona je istakla da je Srbija danas politički i ekonomski stabilna zemlja koja uspešno realizuje važne infrastrukturne projekte.

„Završavamo Koridor 10, radimo na izgradnji Koridora 11, unapređujemo železnički i vodni saobraćaj, ulažemo u aerodrome u Srbiji“, rekla je ministarka i izrazila zadovoljstvo zbog zainteresovanosti Japanske međunarodne agencije za saradnju (JICA) da učestvuje u realizaciji infrastrukturnih projekata njenog ministarstva.

Ambasador Đunići Marujama je predložio skoriji sastanak delegacije JICA iMinistarstva građevinarstva, saobraćaja infrastruktre Srbije.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike