Zorana Mihajlović: Nastavljamo uspešnu saradnju sa UNICEF-om

Potpredsednica srpske vlade Zorana Mihajlović zahvalila je danas direktoru kancelarije Dečjeg fonda Ujedinjenih nacija (UNICEF) u Srbiji Mišelu Sen-Lou na podršci u realizaciji projekata iz oblasti rodne ravnopravnosti, saopšteno je iz njenog kabineta.

„Hvala Vam na podršci i pomoći svih prethodnih godina. Projekti koje smo zajedno realizovali, pre svega u oblasti ranih dečijih brakova i rodne ravnopravnosti, od velikog su značaja za našu zemlju. Želim Vam uspeh u novim poslovnim poduhvatima“, rekla je Mihajlović koja je Mišela Sen-Loa primila u oproštajnu posetu.

Mišel Sen-Lo je zahvalio Zorani Mihajlović na radu vezanom za poboljšanje položaja žena i dece, rekavši da su „žene ogroman potencijal koji može doprineti ekonomskom razvoju svake zemlje“.

„Nasilje nad ženama, rani dečiji brakovi i rane trudnoće su teme koje me kao ljudsko biće, oca i profesionalca pogađaju. Drago mi je da ćete pružiti podršku Nacionalnoj koaliciji za prevenciju i suzbijanje ranih brakova, koju je inicirao UNICEF nedavno“, rekao je Sen-Lo.

Na sastanku je bilo reči i o Istraživanju o višestrukim pokazateljima položaja žena i dece (MICS) koje Srbija realizuje šesti put.

Sagovornici su se složili da će Srbija kroz MICS dobiti korisne podatke o položaju žena i dece u Srbiji, posebno iz romske populacije, koji će joj pomoći u kreiranju javnih politika i mera da se njihov položaj poboljša.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike