Zoran Đokić se izjasnio da nije kriv

Prema optužnici kosovskog specijalnog tužilaštva Zoran Đokić se sumnjiči da je u saradnji sa neidentifikovanom kriminalnom grupom srpske nacionalnosti, tokom marta i aprila 1999. godine, počinio zločine protiv civilnog stanovništva u naselju Kristal u Peći.

Oni su, prema navodima optužnice, "nasilno ušli u albanske kuće, naterali stanovnike da napuste domove, fizički i psihički ih zlostavljali, ali i ubili".

Đokićev advokat Ljubomir Pantović, na osnovu prvog uvida u optužnicu, još tada je poručio da tužilaštvo nema dovoljno dokaza, kao i da su svedoci "nekredibilni".

"Nema dokaza, sve je to posredno, niko od svedoka nije video i prepoznao Zorana Đokića na mestu izvršenja dela, već su od drugih ljudi čuli da je neki Zoran Đokić učestvovao u tome", naveo je Pantović.

Kosovska policija uhapsila je Zorana Đokića drugog februara na prelazu Jarinje. Njemu je istog meseca određen jednomesečni pritvor, koji je potom produžen na još dva meseca. Đokićev advokat Ljubomir Pantović tada je za Radio Kontakt plus poručio da je postupanje suda i tužilaštva u ovom slučaju krajnje protivzakonito i na štetu njegovog branjenika.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike