Znanje i takmičarski duh, recept za pobedu Mlađana Stojanovića iz Pirota

Devetogodišnji Piroćanac Mlađan Stojanović predstavio publici u Italiji na engleskom jeziku,nakon proglašenja najboljih. Nije razmišljao o nagradi – ali je zadovoljan.

 "Prvo se pokazalo na ekranu, pre vremena! I niko to nije primetio. I onda sam tek posle, kada je izašlo,ja sam samo skočio," seća se Mlađan Stojanović, učenik 4.razreda Osnovne škole "8.septembar."

 Ivana Bojkić, profesorka engleskog jezika u školi "8.septembar", koja je pratila Mlađana na takmičenju, ponosna je na uspeh koji su postigli u Italiji.
"Mlađa je izuzetno talentovan,međutim,radili smo," kaže profesorka, "vežbali smo testove, veštinu slušanja, veštinu čitanja za peti i šesti razred. Dakle,radili smo iznad njegovog nivoa."

Mlađan ne krije da je, osim znanja, u Italiju krenuo i sa jakom željom da se takmiči. Mlađanov uspeh nije iznenađenje za one koji ga poznaju,pogotovu za članove porodice. kažu da je  oduvek bio svestrano dete. Pored stranog jezika, bavi se sportom, uspešan je i u matematici i muzici -paralelno pohađa muzičku školu, odsek klavir.

 "Kada je imao dve godine i nešto više, počeo je da čita, počeo je da sakuplja albume. Svakom igraču je znao da pročita ime, da zna iz kog je kluba, iz koje zemlje ,sve je znao," kaže njegov deda Simeon Jošić.

Osvajanje znanja je, kaže devetogodišnji Mlađan, ono što ga ispunjava. Takmičenje u Italiji pamtiće ne samo po srebrnoj medalji i sertifikatu koji je priznat u celom svetu, već i po dobrom druženju i sklopljenim prijateljstvima. A šta će biti kad poraste, o tome još uvek ne razmišlja. Uspeh mu, svakako, predstoji!

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар