Život bez vida – uspešna priča šabačkog advokata

Imam dobru motivaciju za rad i bez vida, jer sam u životu naučio da čovek nikada ne treba da se preda, kaže šabački advokat Slobodan Lale Smiljanić, koji posle 25 godina iskustva sudije-krivičara i ukupno pola veka pravne prakse, i dalje predano radi u svojoj advokatskoj kancelariji, sa nesmanjenim brojem klijenata.

"Našao sam sebe na taj način što sam razmišljao da bi bilo najbolje da naučim da sam radim na kompjuteru, na osnovu misaone aktivnosti, a ne na osnovu vida, dakle ne koristeći vid i to sam savladao za trideset dana", rekao je Slobodan Smiljanić.

Tako su nastale i njegove knjige. Najpre naslov "Na Hristovom raspeću" o lavovskoj borbi, kada je bio prinuđen da napusti sud, posle čega je izgubio vid, a deo prakse pretočio je u novi roman o učinjenoj nepravdi i jednom biku pred čajetinskim sudom. Velika pomoć mu je supruga Gordana, prijatelj kroz život i sekretarica u poslu.

"On je divan čovek, dobar otac, dobar muž, dobar domaćin. Meni je drago što sam ga upoznala i što smo 24 godine zajedno. Trudim se, koliko mogu, da mu pomognem", kaže Gordana.

Delo šabačkog advokata izuzetna je čitanka za mlade, o istoriji, istinskim vrednostima i pravdi a njegov život motivacija i poruka za sve koji imaju zdravstveni problem.

"Da sami sebe izmene u psihičkom smislu i da se nikad ne predaju, da uvek imaju pozitivnu energiju, da uvek budu nasmejani, orni za rad i da se bave nečim što je korisno", poručuje Slobodan.

Veruje da će mu život dati priliku da progleda, da češće viđa unuke i uživa sa suprugom, čija mu ljubav i podrška mnogo znače.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike