Zid visok 3,5 metara između dve zgrade na Slaviji se srušio, pukom srećom niko nije povređen

Cigla po cigla, ali ne grade novi zid. Na mestu gde se stari srušio majstori rasklanjaju šut.

"Nas trojica počeli smo da radimo, jer je srušen zid. Nije kvalitetan, dosta je star, nema armaturu i nema stubova i verovatno je zato uništen", kaže Dragan Ferizaj, majstor.

Zid star koliko i okolne zgrade. Stanari i majstori procenjuju više od osam decenija. Majstori će zbog bezbednost srušiti preostali deo zida koji se nakrivio. Niko od stanara u zgradi nije želeo pred kameru. Kažu da u delu dvorišta gde se zid srušio retko ko boravi. I komšije preko puta čule su buku kada je zid pao.

"Bilo je prilično bučno, nismo znali šta se desilo, znali smo da je nešto otpalo i da nije neka eksplozija, ali stvarn je bilo glasno. Kada smo izašli na terasu videli smo ogroman oblak valjda od šuta i prašine koji se digao kao i nismo znali šta je, uplašili smo se da nije zid zgrade, ali posle smo videli šta je", navodi Svetlana Dobranić.

Da li su dobili prijavu o rušenju zida – iz Komunalne milicije još nije stigao odgovor. Stanari obe zgrade koje je zid delio nisu podeljeni u mišljenju da se na istom mestu podigne novi zid o njihovom trošku. U sličnim situacijama kada primete problem, stanari su dužni da obaveste upravnika zgrade, a on obaveštava nadležne službe.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike