Ziberaj traži da se Đuriću zabrani ulazak na Kosovo, Kozarev i Srpska lista reaguju

Kako prenose kosovski mediji, Ziberaj je Đurića zbog izjava koje je davao tokom posete Kosovskoj Mitrovici nazvao "nacionalističkim smećem".

Direktor Kancelarije za KiM, posle četiri meseca, danas je ponovo boravio na severu Kosova, gde je u severnoj Kosovskoj Mitrovici prisustvovao obeležavanju gradske slave Mitrovdana, kao i otvaranju Doma zdravlja u Leposaviću.

On se u severnoj Kosovskoj Mitrovici osvrnuo i na izjavu lidera Samoopredeljenja i kandidata za kosovskog premijer Aljbina Kurtija da je ubijeni lider GI SPD Oliver Ivanović ratni zločinac

"Oliver Ivanović nije bio ratni zločinac, već jedan od lidera srpskog naroda koji ga je predstavljao u teškom vremenu, borio se za njegove interese i za to podneo najveću žrtvu koju jedan čovek može da podnese. To što su takve izjave došle od jednog od vodećih albanskih lidera tome daje posebnu težinu i ja očekujem dodatno razjašnjenje ove izjave, ali i da se povuče ova reč. Jer, ovo je kleveta koja nije upućena samo njemu, koji ne može da se brani, već svima koji su na častan i čestit način čuvali interese svog naroda", rekao je Đurić.

Kozarev i Srpska lista osudili izjavu Ziberaja

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev je rekao da je Đurić danas nazvan "nacionalističkim smećem" samo zato što se usudio da kaže da Oliver Ivanović nije bio ratni zločinac.

U izjavi za javnost, on je ocenio da bes koji je ta tvrdnja izazvala kod političkog establišmenta u Prištini samo potvrđuje gde treba tražiti naručioce ubistva lidera GI SPD Olivera Ivanovića.

"Jetljir Ziberaj je jedan od najvećih srbomrzaca na Kosovu i Metohiji, i današnjim govorom mržnje je samo dao na volju svojim najintimnijim i najbolesnijim šovinističkim osećanjima", istakao je Kozirev.

Izjavu Ziberaja osudila je i Srpska lista (SL) kao "najbolju ilustraciju atmosfere u kojoj je srpski narod danas prinuđen da živi na Kosovu i Metohiji, ali i poziv na buđenje međunarodnoj zajednici uz čije tetošenje su mrzitelji poput njega dospeli na mesta odlučivanja".

Srpska lista ocenjuje da je "samoproglašeno Kosovo postalo mračna zona primitivizma, političkog licemerja i ekstremizama svih vrsta, a Ziberaj je dostojno čedo takve društve klime i političke kulture".

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike