Zelenović tvrdi da je dve godine praćen i slušan i da za to ima dokaze

Foto: Novi magazin / Đurađ Šimić

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je danas da je dve godine, 2017. i 2018, „praćen i slušan“ i da je došao u posed dokumenata sa naredbama za to.

Zelenović je tokom gostovanja na TV N1 izneo tvrdnje je da je „pod merama“ bio celu 2017. i 2018. godinu i za to, kako je rekao, „zloupotrebljavanje institucija“ Bezbedonosno-informativne agencije (BIA) i tužilaštva, optužio predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Za sve to vreme praćenja, oni su uspeli da izvuku jedan proces koji se meni stavlja na teret kao gradonačelniku, da je budžet grada Šapca platio komunalnom preduzeću za iznošenje smeća u par šabačkih sela, i to je sve… Važnija stvar je što vi ovde vidite koliko je ljudi u okviru sistema pod pritiskom da radi stvari protivzakonito“, kazao je Zelenović.

Istakao je da čeka da njegov advokatski tim „završi čitav posao“, nakon čega će izaći u javnost, a kako je dodao bio je praćen zbog toga što je predstavljen kao šef organizovane kriminalne grupe.

Govoreći o procesu koji protiv njega i opštine vode republički organ, za zloupotrebu budžeta, Zelenović je rekao da je Državna revizorska institucija 2016. godine utvrdila da je bilo neusaglašenosti u trošenju budžeta, ali i da one nisu uticale bitno na poslovanje grada i da nije postojalo nenamesko trošenje.

„Umesto da u svakom redovnom postupku to bude prekršajna odgovornost, zbog neusaglašenosti koje su računovodstvenog tipa, protiv mene se vodi postupak tri godine. Sada smo na Apelacionom sudu u Novom Sadu. Ja verujem da niti jedan sud koji sada sudi ne može da donese odluku da osudi mene za nešto što nisam radio“, rekao je Zelenović.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike