Zbog povećane tražnje, u prokupačkim prodavnicama nestašica šećera i mleka

Šećera u prokupačkim prodavnicama nema. Male trgovine ga ne dobijaju, a većim trgovinskim lancima stiže povremeno i u malim količinama, tako da se proda za desetak minuta. Uspeju da ga kupe samo oni koji se tu zateknu.

U jeku pripreme zimnice, kada je inače, potražnja za šećerom povećana, građani su primorani da se snalaze.

"Brat mi je doneo iz Slovenije, dao mi je 4 kilograma", kaže jedna Prokupčanka, a njen sugrađanin dodaje: "Snalazimo se. Imamo decu u Beogradu pa nam šalju, donose."

U jednom od najvećih trgovinskih lanaca u Prokuplju kažu da su zadnju isporuku šećera imali pre mesec dana, a i kada im stigne, za kratko vreme prodaju količinu koja se u normalnim okolnostima proda za mesec dana.

"Došlo je do naglog povećanja tražnje za šećerom i do enormnog zahteva potrošača za šećerom koji jednostavno mi kao trgovci, a verujem i mnogi drugi, jednostavno nisu mogli da ispune u svakom trenutku. Nažalost, kod nas se dešava da u kratkom periodu, postoje periodi kada jednostavno šećera u rafovima nema", kaže Nebojša Miljanović, vlasnik trgovine.

Osim šećera, nestašica je i mleka, pa je za ovu namirnicu potrebno poraniti. Stiže svakodnevno, kažu trgovci, ali u manjim količinama.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike