Zbog čega 5G mreža ugrožava sletanje pojedinih aviona

Petar Vojinović, osnivač portala Tango siks, ističe da u avionu postoji jedan instrument koji prilikom sletanja meri radarsku visinu, da radi na određenim frekvencijama i da je spojen sa drugim sistemima koji se koriste kada je smanjena vidljivost.

Objasnio je da je frekvencija na kojoj taj instrument radi u gornjem delu spektra 5G mobilnog interneta.

"Iako su i avio-kompanije, to jest strukovna tehničko-inženjerska udruženja i američko telo za telekomunikacije, mnogo pre ovoga definisali da će zapravo vazduhoplovstvo dobiti, zbog približavanja 5G frekvenciji tog jednog instrumenata, jedan bezbednosni bafer od nekoliko stotina megaherca i to je trebalo da prođe kako je bilo planirano", kazao je Vojinović.

Međutim, kako je objasnio Vojinović, kada je počelo uključivanje 5G mreže, dva telekomunikaciona operatera su dobila aukciju za 5G i sad uključuju svoje bazne stanice, od kojih su neke u blizini aerodroma.

"Oni su rekli, ranije smo se dogovorili, vi ste rekli da je to bezbedno, ali u trenutku kada je dolazilo do tog datuma, sad već imamo treće odlaganje, američke regulatorne vlasti su rekle, dobro, ali mi ipak nismo napravili veliko istraživanje da zapravo budemo apsolutno sigurni da se to neće negativno praktično odraziti", naveo je Vojinović.

U Evropskoj uniji je 5G signal na nižim frekvencijama 

Dodao je da je 5G već u komercijalnoj upotrebi u skoro 40 zemalja.

"U Evropskoj uniji on igrom slučaja radi na malo manjim frekvencijama od onih u Americi. Zbog raznih tehničkih razloga one su malo veće i približavaju se toj frekvenciji na kojoj radi taj instrument. U trenutku kada se približavaju, ipak su dobili neki bafer, tako da se ovo prelilo u priču da vazduhoplovna regulatorna tela nisu bila sigurna da je sve apsolutno bezbedno", objasnio je Vojinović.

Naveo je da problem neće uticati na većinu "Erbasovih" i "Boingovih" aviona, već na neke novije modele koji u tom delu imaju izraženiji uticaj elektronike.

"Onda su avio-kompanije rekle, pa dobro, nama sada treba apsolutna sigurnost", kaže Vojinović, dodajući da one ne žele da imaju avione na aerodromima u čijoj su blizini bazne stanice, što može da izazove probleme u planiranju letova.

Naglasio je da avio-kompanije upućuju američke regulatore na primere Evropske unije i pojedinih azijskih zemalja gde je 5G postavljen na niže frekvencije.

Vojinović je rekao da je postignut kompromis i da je 40 najvećih aerodroma dobilo odobrenje da operatori ne uključe bazne stanice u blizini aerodroma.

"Poenta je da bi vazduhoplovne vlasti trebalo da naprave jedno konačno istraživanje koje će apsolutno da garantuje, jer je ta industrija dokazano najbezbednija industrija prevoza ljudi na planeti zato što unapred očekuje opasnosti koje zna da neće da se dogode, ali u svojim pravilima i regulativama dodatno ugrađuje taj nivo bezbednosti", rekao je Vojinović.

Naglasio je da su se slični problemi dešavali i pri uvođenju mobilne telefonije devedesetih godina i da su telefoni koji nisu bili u režimu letenja avionom imali pojačanu energiju i da je to uticalo na žice koje prolaze kroz trup aviona, ali da se taj problem rešio dodatnom izolacijom žica i zabranom korišćenja mobilnog telefona tokom leta.

Vojinović je rekao da se u Srbiji neće dogoditi slični problemi, pošto će, prema konkursu za 5G mrežu, frekvencije biti mnogo manje i da neće ometati frekvenciju instrumenta koji se nalazi u avionu.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike