Završena rekonstrukcija tunela na pruzi Bar-Beograd u Crnoj Gori

Na svečanosti povodom završetka rekonstrukcije pruge na deonici Virpazar-Sutomore, u tunelu "Sozina", Herman Špic, šef sektora za saradnju u Delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori, objasnio je da uložena sredstva u rekonstrukciju, u iznosu od 4,3 miliona evra, vraćaju železnicu na njene projektovane standarde, a vozovi će ići brže i bezbednije, prenosi RTCG.

"Štaviše, budući da je ovaj sektor na liniji Beograd-Podgorica-Bar, on je veoma bitan za prekograničnu saradnju i doprinosi boljoj povezanosti zemalja Zapadnog Balkana. Dobra putna mreža omogućava lakše brisanje granica između zemalja", naglasio je Špic.

Sektor saobraćaja u Crnoj Gori, zajedno sa sektorom životne sredine, prednjači u broju projekata koji su finansirani kroz dostupne IPA fondove, rekao je ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković.

Generalna direktorka za evropske fondove u Ministarstvu evropskih poslova Ivana Glišević Đurović je poručila da proces pristupanja EU donosi korist celom crnogorskom društvu.

Najkonkretniji efekti su, ističe, vidljivi upravo kroz sprovođenje važnih infrastrukturnih projekata koje bespovratnom podrškom finansira Evropska unija.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike