Zašto je autobuska stanica u Kraljevu postala ruglo

Na javni konkurs za izradu projekta rekonstrukcije kraljevačke Autobuske stanice koji je u novembru prošle godine raspisao Grad, nije stigla nijedna ponuda. U Javnom preduzeću za uređivanje građevinskog zemljišta, kažu da je za novu javnu nabavku i projektno rešenje potrebno najmanje šest meseci.

"Ovaj projekat obuhvaćen je Programom našeg preduzeća i za ovu godinu, pa nam predstoji da, posle usvajanja Plana javnih nabavki, pokrenemo novi postupak za raspisivanje konkursa namenjenog izradi projektno-tehničke dokumentacije. Raspisivanje novog konkursa biće jedan od prioriteta u prvom kvartalu ove godine, ali će sama izrada projekta sigurno potrajati pet-šest meseci. Tek potom ćemo konačno saznati koliko bi koštala rekonstrukcija i adaptacija. -Kada može da se očekuje završetak svih radova? – Tek naredne godine",kaže Marica Mijailović iz JP za uređivanje građevinskog zemljišta Grada Kraljeva.

Dotrajala i potpuno devastirana Autobuska stanica u Kraljevu, već nekoliko godina ima status stajališta sa šalterom u zakupu dva autoprevoznika.

Nadležni u lokalnoj samoupravi kažu da se trude da se loš utisak izbegne. S vremena na vreme angažuju „Gradsku čistoću" da počisti smeće, iako nije u njihovoj nadležnosti.

"Ispred našeg javnog preduzeća i preduzeća "Čistoća" napravljena je komisija. Dogovor je da, zajedno sa JKP "Čistoća", Autobusku stanicu uvrstimo u Program uređivanja, pranja i održavanja, što se odnosi i na redovno održavanje", kaže Marica Mijailović iz JP za uređivanje građevinskog zemljišta Garada Kraljeva.

Kraljevačka Autobuska stanica je u vlasništvu Grada od sredine 2021. godine. Kupljena je od privatizovanog gradskog preduzeća, u stečaju za 79 miliona dinara iz gradske kase. Već tada je bila stara i zapuštena.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike