Zaštitnik građana u Paraćinu

Kao i u drugim mestima, Paraćinci su najčešće imali pritužbe iz oblasti pravosuđa, a pojedini su došli i iz drugih opština kako bi pronašli rešenje za svoje probleme.

„Zadovoljan sam prijemom i ovim informacijama, zbog toga sam i došao da vidim šta možemo da uradimo. Nije problem samo rad suda, nego i rad katastra u Ćićevcu”, kaže Miodrag Miletić iz Kruševca.

Iako mnogi problemi nisu u ingerenciji zaštitnika građana, u granicama nadležnosti pruža se svaka moguća usmena pravna pomoć. Broj onih koji dolaze na razgovor premašuje godišnji prosek po gradovima Srbije.

„To dokazuje službi zaštitnika građana i meni da je ovo pravi način – da se organizuju ‘Dani ombudsmana’, da se, što se kaže, dođe ljudima ‘na noge’ i razgovara, jer mnogi od njih nemaju ni sredstava ni vremena da dođu u Beograd”, navodi Zoran Pašalić, zaštitnik građana.

Vrlo često građani lutaju između institucija ne znajući ko je nadležan za rešavanje njihovih problema, a od početka godine ombudsmanu se za pomoć obratilo četiri hiljade ljudi.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike