Zaštitnik: Centar u Zvečanskoj postupio u skladu sa propisima u vezi neprikladnog ponašanja zaposlene

Institucija zaštitnika građana saopštila je danas da je obustavila postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada beogradskog Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine pošto je utvrdila da je ta ustanova postupila u skladu sa važećim propisima i preduzele mere radi sankcionisanja zaposlene koja se neprikladno ponašala prema deci.

„Kontrolisani organ je dostavio traženo izjašnjenje i kopiju celokupne dokumentacije u ostavljenom roku iz koga je Zaštitnik građana utvrdio da je Centar za zaštitu odojčadi dece i omladine postupio u skladu sa važećim propisima i preduzeo mere radi sankcionisanja zaposlene i lica koje je sačinilo snimak koji je objavljen u medijima“, piše u saopštenju.

Dodaje se da je postupak obustavljen 5. avgusta pošto je prethodno ombudsman ostavio rukovodiocu centra u Zvečanskoj ulici rok od 15 dana da se izjasni o okolnostima tog slučaja i da zaštitniku građana dostavi traženu dokumentaciju.

Medicinska sestra Đ. A. privremeno je suspendovana sa posla pošto se u medijima pojavio snimak na kom se vidi da se neprikladno ponaša prema štićenicima centra u Zvečanskoj.

Policija je po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, podnela krivičnu prijavu protiv nje zbog sumnje da je izvršila krivično delo zlostavljanje i mučenje.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike