Zaplenjena marihuana, uhapšeno više osoba

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, policija je u više odvojenih akcija uhapsila N.Ž. (1988), I.S. (1996), A.Ć. (1989), A.D. (1992), U.Đ. (2000), D.S. (1995) i A.G. (2000),  kao i A.Ž. (1995) koji se sumnjiči za neovlašćeno držanje opojnih droga.

Zaplenjeno je oko osam kilograma marihuane i više od pola kilograma heroina. 

Policija je pronašla oko 530 grama heroina prilikom pregleda automobila "ford fokus" u kome su bili N.Ž. i I.S, dok je manja količina te droge nađena u stanu osumnjičenog N.Ž. u Obrenovcu.

Takođe, pregledom stana u Obrenovcu u kome živi I.S, pronađeno je oko 200 grama marihuane i manja količinu kokaina.

U drugoj akciji, pregledom automobila "alfa romeo" osumnjičenog A.Ć. policija je zaplenila oko pet kilograma marihuane.

U stanu u Zemunu gde A.Ć. neprijavljeno boravi, pronašli su dve kesice te droge kao i pištolj s 57 komada municije, zbog čega se to lice tereti i da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je, takođe, pregledom drugog stana u Zemunu u kome A.Ć. neprijavljeno boravi sa A.D, pronašla oko 200 grama marihuane.

U trećoj akciji, pregledom stana na Vračaru gde neprijavljeno boravi osumnjičeni U.Đ. pronađen je džak s oko 2,4 kilograma marihuane, dok je u dvorištu pronašla i 38 paketića te droge koje je osumnjičeni prethodno bacio kroz prozor.

Policija je u četvrtoj akciji, u stanu na Zvezdari gde borave osumnjičeni D.S. i A.G. zaplenila oko 173 grama marihuane, kao i manju količinu kokaina i MDMA.

Tom prilikom, policijski službenici su kod A.Ž. pronašli tri paketića sa manjom količinom marihuane koje je, kako se sumnja, prethodno kupio od osumnjičenog D.S.

Osumnjičeni su, uz krivične prijave, privedeni Višem javnom tužilaštvu Beogradu.

 

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar