Zakrčeni prilazi zgradama žardinjerama i automobilima otežavaju posao vatrogascima

Vrata stana u kome je noćas stradala 82-godišnja žena, zapečaćena su, a posledice velikog požara vidljive su u hodnicima, liftu, na fasadi zgrade u Ulici Antifašističke borbe 26 na Novom Beogradu.

Očevici kažu da je stan potpuno izgoreo i da je zbog ogromnog plamena opasnost pretila i komšijama, naročito na petom spratu, gde živi porodica koja je prva primetila vatru i budila sve stanare.

"Mi smo samo lupale svima, a onda smo zvonile na interfon i vikali požar, požar. Onda sam videla vatrogasce kako kruže, a ja vidim plamen koji zahvata moje prozore", ispričala je jedna od komšinica.

Vatrogasci su stigli brzo, ali su zbog velikog broja žardinjera i parkiranih automobila dugo tražili način da priđu zgradi. Gašenje je trajalo kraće, kažu građani.

Vatrogasna brigada primila je poziv u 1 sat i 26 minuta, a u jedan i 31 prve ekipe bile su na licu mesta, 12 vatrogasnih vozila i 23 vatrogasca. I oni ističu da su imali dosta poteškoća.

"Sa teškoćama u prilazu licu mesta redovno se susrećemo što zbog uskih ulica to zbog nepropisno parkiranih automobila ili postavljenih žardinjera. Noćas su bili parkirani automobili, a naši kamioni su većeg gabarita i otežan je prilaz", naveo je Dragan Miković, zamenik komandanta Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd.

Tokom ove godine Vatrogasna brigada Beograda obavila je 3.611 intervencija i direktno iz požara spasla više od 30 ljudi. Nažalost, nesrećna žena iz stana na 4. spratu noćas je stradala pre nego što je stigla brigada, pa je Hitna pomoć mogla samo da konstauje njenu smrt.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike