Zahtev da se Branki Milić sudi u odsustvu

"Sudsko veće smatra da je neophodno spisak predmeta dostaviti specijalnom državnom tužiocu radi iniciranja predloga za suđenje u odsustvu Branki Milić, jer ona nije dostupna državnim organima, a postoje važni razlozi da joj se sudi u odsustvu", rekla je Mugoša.

Dodala je da se radi o pritvorskom predmetu, da je za njom raspisana poternica i doneto rešenje o određivanju pritvora koje je potvrdio Apelacioni sud.

Mugoša je posle toga prekinula pretres, a sledeći zakazala za 13. decembar.

Tokom ročišta u četvrtak odbijen je zahtev specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića da se Branki Milić sudi u odvojenom postupku, prenosi CDM.

Milić je 23. novembra, pošto joj je određen pritvor, pobegla u Ambasadu Srbije i od tada se tamo nalazi.

Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je ambasadora Srbije Zorana Bingulca na razgovor i zatražilo pristup i ulazak nadležnih organa Crne Gore u prostorije Ambasade.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana, Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić i Srboljub Đorđević.

Optužnicom su obuhvaćena i tri crnogorska državljanina – lideri Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Mihailo Čađenović, službeni vozač DF, dok se postupak protiv prevodioca DF Ananija Nikića vodi posebno.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike