Zagrevanje za kampanju – slogan SNS-a i rasprava o bojkotu

Izbore na proleće lider Nove stranke vidi kao prvi korak da se spreči lider naprednjaka da i dalje, kaže, direktno ili indirektno, postavlja vlade.

"Svako izbegavanje izbora, zvali ga bojkot, ili kako god hoćete, je pomoć Vučiću da nastavi da vlada Srbijom", kaže Zoran Živković iz Nove stranke.

Izvršni odbor Narodne stranke odlučio je da raspusti odbor u Šapcu. Razlog je njihov zahtev da im dozvole da učestvuju na izborima uprkos odluci o bojkotu na republičkom nivou. Iz centrale poručuju da nijednim gestom neće dati legitimitet izborima na proleće.

"To su lažni izbori, to su izbori koji će produžiti osmogodišnju laž vladavine Aleksandra Vučića", smatra Miroslav Aleksić iz Narodne stranke.

Prvi čovek Paraćina i dalje bez odluke da li će na lokalnu izbornu listu. Njegovoj dilemi i dilemi gradonačelnika Šapca čude se, kaže, oni u SzS koji nisu relevantni donosioci odluka.

"Neki uspevaju da sagledaju stvari iz našeg lokalnog ugla gledanja na stvari i jasno im je da za uspešnost bojkota ništa ne znače izbori u dve opštine, a drugima je najvažnija ‘čista ideja’, kao da nije reč o živim ljudima i sudbinama nego o analizi književnog dela", poručuje gradonačelnik Šapca Saša Paunović, inače iz redova DS-a.

"Za našu decu – Aleksandar Vučić", naziv liste SNS-a 

I dalje bez odluke sa kim će od koalicionih partnera na izbore, ali odbor SNS-a je odlučio o nazivu liste "Za našu decu – Aleksandar Vučić". Na njoj će, kako kaže, lider naprednjaka biti polovina novih lica.

"I u Vladi hoću da vidite nove ljude, sa novom energijom, nadom i željom, da idu kao buldožeri i guraju Srbiju napred. Za to moramo da se izborimo zajedno i da se borim više i jače i snažnije u toj kampanji. Ići ću svuda, po svetu, ići ću na skupove da se obratim ljudima. Samo jak SNS može da obezbedi budućnost. Boriću se ne protiv nekoga, već za normalnu, pristojnu i Srbiju budućnost", rekao je Aleksandar Vučić.

Pregovori sa naprednjacima o zajedničkom izlasku na izbore i dalje traju, ponavlja lider socijalista, ali to je, ocenjuje, tehničko pitanje i stvar političke procene.

"Mi nemamo političke probleme sa SNS-om da li hoćemo ili nećemo tu saradnju, samo je stvar političke procene šta je bolje i šta je korisnije ne samo za nas, već i za političku scenu u Srbiji, da ne bude da samo naša koalicija predje cenzus", navodi lider socijalista Ivica Dačić.

Na prolećnim izborima cenzus je tri odsto, a najavljena je i najduža izborna kampanja jer se raspisivanje izbora očekuje početkom marta.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike