Zagreb, potraga za organizatorima nelegalnog protesta i napadačima na novinara RTL-a

Načelnik Sektora policije Policijske uprave zagrebačke Davor Posilović reo jeda su u toku intenzivne mere s ciljem da se potencijalni organizator ili više njih kriminalistički obrade i da se podigne optužni predlog", prenosi Hina.

Posilović je ocenio da je subotnji protest protiv kovid potvrda prošao u "bezbednosno zadovoljavajućim uslovima", ali ističe da je prekršen Zakon o javnom okupljanju jer skup nije bio prijavljen.

Istakao je da na protestu nije bilo redara, da su u manjem delu tokom skupa su korišćena pirotehnička sredstva, a da je prekršena i Odluka o ograničavanju javnih okupljanja.

Potvrdio je da je zagrebačka policija primila krivičnu prijavu zbog verbalnog i fizičkog napada na novinara RTL-a Gorana Latkovića i da je pregledati svoje snimke događaja, kao i snimke gradskih kamera i razgovarati sa očevicima.

Poisilović je naglasio da je policija u stalnom kontaktu s Hrvatskim novinarskim društvom i drugim strukovnim udruženjima i pozvao građane da se jave ako imaju informaciju o napadu na novinara ili drugim eventualnim napadima.

Potvrdio da su učesnici protesta na Trgu bana Jelačića zapalili zastavu Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), navodeći a je to "dokumentovano fotografijom i videom", a da je istraga u toku.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар