Zaev: Razgovarao sam sa Tačijem, sa Vučićem razmenio poruke

Zaev je to izjavio medijima u Skoplju povodom razgovora sa ruskim komičarima, od kojih se jedan predstavio kao ukrajinski predsednik Petar Porošenko kome je poverio navodni plan Vučića i Tačija o razmeni teritorija. Kako je rekao, Tači je od njega tražio objašnjenje povodom te izjave.

"Mi nikada nismo imali detalje pregovaračkog procesa Beograda i Prištine. Zapravo i Tači i Vučić znaju da mi to ne znamo, jer ne razmenjujemo informacije o tome", rekao je Zaev.

Hašim Tači izjavio je da je, prethodno, da je u sredu telefonski razgovarao sa makedonskim premijerom u cilju razjašnjenja izjave vezane za navodni dogovor Tačija i Vučića o razmeni teritorija, koje je Zaev poverio navodnom predsedniku Ukrajine Petru Porošenku.

Tači je izjavio da je tokom 20. minutnog razgovara Zaev rekao da je bio žrtva prevare, a da je izjavu koju je dao u vezi navodnog dogovora između kosovskog i srpskog predsednika o razmeni teritorija, "bila zasnovana na glasinama, dezinformacijama i podacima koje je objavio Sputnjik i drugi ruski mediji".

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike