Zaev: Da mogu, vratio bih vreme 13 i po godina unazad

Zoran Zaev je za makedonski portal 24info istakao da ono što je uradio za dve i po godine na međunarodnom i ekonomskom planu pokazuje da je Makedonija na dobrom putu.

Dodao je da je u prvoj polovini mandata ostvaren rast od 3,6 odsto, otvoreno je 54.000 novih radnih mesta, izvoz je povećan za 16 odsto, a rast industrijske proizvodnje za 9,8 odsto.

Smatra da to ipak nije dovoljno i da se mora raditi još više "u situaciji kada su Severnoj Makedoniji svi putevi otvoreni".

A da bi, kako kaže, bili uspešniji, svaki građanin mora da promeni stav bez obzira na to da li je reč o sudijama, političarima, gradonačelnicima, odbornicima ili poljoprivrednicima.

"Svi moramo raditi više da bismo bili evropska zemlja kakvu želimo", rekao je Zaev.

Govoreći o rejtingu svoje SDS, sada kada je izvesno da će parlamentarni izbori biti raspisani za 12. april naredne godine, a da će on podneti ostavku 3. januara i biti na čelu tehničke vlade, Zaev kaže da ta stranka po upravo sprovedenim anketama vodi za tri odsto u odnosu na najuticajniju opozicionu VMRO-DPMNE.

"Znam da bismo do kraja oktobra mogli da sprovedemo sve mere predviđene programom, potrudićemo se da ih sprovedemo do aprila bar kada je reč o povećanju plata, penzija, a za lekare i kapitalna ulaganja u zemlji su otvoreni ekološki projekti, ukinute su kvote, donesen je zakon o osnovnom obrazovanju", rekao je premijer.

Dodao je da će se nastaviti rad i na nekim značajnim infrastrukturnim projektima.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike