Zabrinjavajući „dosije“ jedne ulice u Mirijevu

Olupine automobila podsećaju na tešku noć u Mirijevu, u Ulici Ljubiše Miodragovića. Vatra je za čas progutala dva parkirana automobila. Stradali su i prozori u prizemlju, ulazna vrata izvaljena, pod rukom se oseća omekšala istopljena plastika.

"Uništeni su komšijin i moj automobil. Tu noć je jako duvao vetar i nosio je vatru u pravcu naših automobila", objašnjava Maja Vasić iz Mirijeva.

Njena komšinica navodi da ju je u dva sata posle ponoći probudila svetlost, da je pogledala kroz prozor i ugledala požar.

Ona kaže da je "kao u Bejrutu", aludira na već dotrajalu fasadu i mnoge druge manjkavosti.

Oštećeno je i staklo, krov iznad stana u suterenu, čiji vlasnik kaže da nije mogao od dima da izađe napolje. I dete na trećem spratu zgrade se gušilo, pa mu je pomoć ukazana u dežurnoj bolnici.

"U šoku smo. Ovako nešto se ranije nije dešavalo. Čula sam od komšija da su prošle zime nekom izbušene gume na automobilu, ali meni se tako nešto nije dogodilo", navodi Vasićeva, dok njena komšinica navodi da su nakon praska svi izleteli iz zgrade.

Policija ne uklanja olupine 

Požar je podmetnut, vidi se na snimku kamere iz stana vlasnika uništenog vozila, tačnije dva muškarca polivaju benzinom automobil, ali i džip istog vlasnika, parkiran u blizini.

Automobil je brzo izgoreo, kao i komšiničin. Delimično zahvaćenog terenca, na vreme su pomerili policajci, priča vlasnik koji zbog istrage, ne može pred kamere.

Vasićeva navodi da ja još uvek nisam svesna šta se dogodilo, dok njena komšinica navodi da je uznemirena: Kad god izađem ugledam olupine automobila, kao da je Hirošima".

Zbog dodatne istrage, policija ne uklanja olupine. Oštećeni mogu dobiti zapisnik, za eventualnu nadoknadu štete, ako se nađu počinioci. Jer drugog osnova za naknadu i nema.

Za pola sata snimanja i raspitivanja, ekipa RTS-a je saznala da je u prošlosti bilo – bušenja guma na celom parkingu, vatrenog obračuna u susednoj zgradi, bliznakinji. Poluuseljene su jer su neki stanovi prodavani po dva puta, investitora nema u papirima, ali je iz zatvora dospeo do zaštićenog svedoka, kažu.

Dodaju da se zgrade papirološki vode na davno preminulog vlasnika poljoprivrednog zemljišta.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike