Zabranom dolaska lekara VMA na Kosovo otežano lečenje pacijenata u Kosovskoj Mitrovici

Zabranom ulaska na Kosovo lekara iz Vojno-medicinske akademije iz Beograda otežano je lečenja pacijenata u Kosovskoj Mitrovici (KBC) i ugroženi su životi nekih od njih, naveo je direktor KBC Milan Ivanović.

Ivanović je na konferenciji za novinare kazao da je lečenje pacijenata koji su imali zakazane preglede obustavljeno zbog, kako je rekao, ponašanja Prištine.

„Na delu je presedan, a Priština ne želi bolnicu u kojoj Srbi mogu da rade i da se leče. To su pokazali i ovog puta, ali i u prošlosti kada su pokušavali da zauzmu ovu bolnicu dovodeći više stotina zdravstvenih i nezdravstvenih radnika da bi ometali lečenje i rad, a sve sa ciljem da nas isteraju odavde“, rekao je Ivanović.

On je ocenio da je postupak privremenih institucija iz Prištine usmeren u cilju „otežavanja i ugrožavanja lečenja i života pacijenata KBC-a u Kosovskoj Mitrovici“.

„Cilj privremenih institucija na čelu sa Hašimom Tačijem i Ramušom Haradijem je da se Srbi uklone i oteraju iz ove Bolnice, posle čega bi za zdravstvenim radnicima krenuo i narod“, rekao je Ivanović i izrazio nadu „da će međunarodna zajednica uticati da se, u ovoj humanitarnoj oblasti, ne preduzimaju takve drakonske i represivne mere“.

Prema njegovim rečima „život i lečenje bolesnika su ugroženi i anticivilizacijskim i antisrpskim merama uvođenjem taksi od 100 odsto na srpsku robu“.

„Posle uvođenja ovih taksi od strane Prištine koje su praktično sankcije Srbima došlo je do velikih problema i uznemiranja naših građana. I u ovom trenutku imamo neizvesnost, nesigurnost i neredovnost u snabdevanju, ali je zahvaljujući državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću koji je održao obećanje, snabdevenost poboljšana“, rekao je Ivanović.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike