Za vodu u Loznici najviše duguju pokojnici

U prvih šest meseci ove godine dugovanje Lozničana za vodu je oko 480 miliona dinara, što je više u odnosu na isti period prošle godine. Najčešće neplatiše, kažu u lozničkom Vodovodu, su vlasnici čiji se priključci vode na drugo ime.

"Kao krajnju meru mi primenjujemo isključenja sa vodovodne mreže, tako da bih ja iskoristila još jednom priliku da apelujem na nove vlasnike da izvrše svoje obaveze i tako izbegnu dodatne troškove isključenja i ponovonog priključenja na vodovodnu mrežu", kaže Milica Dišić, pi-ar JP "Vodovod i kanalizacija" u Loznici.

U komunalnim preduzećima, kažu, da su najredovnije platiše – penzioneri.

Na pragu nove grejne sezone u lozničkoj "Toplani" zadovoljni su naplatom, a dug prema tom preduzeću ove godine manji je za više od dvadeset miliona dinara.

"Nekih 15 posto građani su izmirili plaćajući redovne fakture za grejnu sezonu i deo svojih računa iz prethodnih grejnih sezona, tako da smo u tom delu mi potpuno zadovoljni i samom naplatom i saradnjom sa potrošačima, ovo je već peta grejna sezona gde mi naplatu vršimo po utrošku", kaže Miodrag Dišić, direktor JP "Toplana" u Loznici.

Lozničani će i ove godine, račune za grejanje plaćati po istoj ceni kao i prethodnih sedam, a ista ostaje i cena ostalih komunalnih usluga.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike