Za projekat „Čista Srbija“ četiri milijarde evra, Mionica prva gradi komunalnu infrastrukturu

Ministar Momirović je, u naselju Jasenje, sa predsednikom opštine Mionica Bobanom Jankovićem i direktorom kompanije CRBC Džang Sjaojuenom prisustvovao početku izgradnje kanalizacione mreže u dužini od 19 kilometara i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u opštini Mionica i Banji Vrujci, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja.

"Za mene lično ovakvi projekti su apsolutni prioritet. Mi već godinu dana vredno radimo kako bi sve bilo isprojektovano, a u narednih mesec dana krećemo sa radovima u još šesnaest lokalnih samouprava", rekao je Momirović.

Dodao je da će se samo u Mionici izgraditi 10,5 kilometara kanalizacione mreže i jedno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

"U Banji Vrujci izgradićemo 8,5 kilometara kanalizacione infrastrukture i jedno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, što će doprineti novim investicijama i širenju turizma u banji", rekao je Momirović.

Investiciju u novu kanalizacionu mrežu koja će obuhvatiti ukupno 22 naselja finanasira Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sa 1,2 milijarde dinara, a gradi kineska kompanija CRBC.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар