Za Andriju i Milenu budućnost je tamo gde su koreni – u užičkom selu

Andrija Đokić iz Ribaševine ima 22 godine i, za razliku od većine vršnjaka, ubedio je roditelje da ne odustanu od stočarstva. Kada je u tom gazdinstvu ostala samo jedna krava, on je odlučio da novac koji zaradi uloži u goveda.

"Sad sam nabavio četiri grla i dva podmlatka, još dve junice, to je ukupno šest grla. Pa sad razmišljamo, videćemo kako ćemo, dalje će se još više širiti. U planu je oko dvadeset grla da stvorim, krava plus bikova", kaže Andrija Đokić.

U tome mu pomaže i devojka Milena, koja kaže da ništa nije teško uz nekoga koga voli. Uzajamno se ispomažu i pri muži krava, kojih u njenom gazdinstvu ima dvadeset.

"Na primer, dok sam bila manja, stvarno nisam toliko bila okrenuta štali, onda sam njega upoznala. E sad valjda uz njega…", ističe Milena Nikolić iz Trnave.

Milena planira da nakon mature nastavi školovanje i stekne diplomu građevinskog inženjera, a da to znanje iskoristi da unapredi život na selu.

"Da se proširi na primer štala, imanje ili bilo šta, sve to. Što bismo plaćali nekog drugog kada mogu ja nešto da smislim, mislim da je stvarno super da se tako nastavi", dodaje Milena.

"Imao sam sreće i u ljubavi, našao da devojku koja je isto vezana za selo i podržava me, danas je veoma retko to da se nađe takva ljubav. Hoću da budem svoj na svome. Znam sve da radim, od celokupne poljoprivrede i znam šta je potrebno za kravu, sve znam, razumem se baš u sve", poručuje Andrija.

Iako još nije zvanično postao zet, Andrija je već osvojio srca Mileninih roditelja i braće, utirući tako čvrsto put ka ostvarenju zajedničkih snova. Uz ljubav, znanje, upornosti i rad smatraju da će ostvariti srećniji život na selu u koje su oboje zaljubljeni.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike