Vulin: Zabrinjava ćutanje EU i NATO na izjave Haradinaja i Tačija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je zabrinjavajuće to što Evropska unija i NATO „ubedljivo ćute“ kada predsednik Kosova Hašim Tači „poziva na oružje i preti puškama“ i kada kosovski premijer Ramuš Haradinaj govori o „nekakvom istočnom Kosovu“.

„Bilo bi vreme da progovore i da umire čitav Balkan svojom jasnom izjavom, jasnim stavom da Tači i Haradinaj govore samo u svoje ime i da nemaju podršku ni Evropske unije ni NATO za to što govore i za pokušaje da ugroze mir i bezbednost na čitavom Balkanu“, kazao je Vulin i dodao da je „vreme da progovore“.

Komentarišući navode premijera Kosova o pretenzijama prema Bujanovcu i Preševu, Vulin je kazao da ni Haradinaj, kao ni Tači ne mogu da ugroze mir i stabilnost u Srbiji i da zato Vojska Srbije postoji.

„Naravno da smo dovoljno snažni i naravno da smo dovoljno spremni da sprečimo svakog teroristu bilo osuđenog bilo neosuđenog kakav je Ramuš Haradinaj da ugrozi mir na prostoru Srbije i uostalom čitavom Balkanu“, izjavio je ministar odbrane.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike