Vulin: Vučić ne sme da odbaci mogućnost vanrednih parlamentarnih izbora

Predsednik Pokreta socijalista (PS) Aleksandar Vulin večeras je pozvao lidera Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića da ne odbacu mogućnost da vanredni parlamentarni izbori ipak budu raspisani istovremeno s redovnim beogradskim izborima.

On je, kako se prenosi u saopštenju PS-a, članice vladajuće koalicije, taj stav obrazložio reagovanjem opozicionih partija na odluku SNS-a da na proleće naredne godine budu održani samo beogradski izbori.

„Čim su čuli da ne moraju da izađu pred građane, odmah su počeli sa napadima, uvredama, i prizivanjem stranaca“, naveo je Vulin, koji je i ministar odbrane.

Prema njegovim rečima, dok su predstavnici opozicionih „partija DOS-a“ bili suočeni sa mogućnošću da izađu pred birače sa svojim rezultatima, bili su vrlo tihi.

Glavni odbor SNS-a je ranije danas prihvatio Vučićev predlog i odlučio da na proleće iduće godine ne bude vanrednih parlamentarnih izbora zajedno sa redovnim beogradskim izborima.

Opozicija je tu odluku različito komenatrisala, od toga da je doneta pod uticajem stranaca pa do toga da vanredni izbori nisu ni bili planirani i da je sve što se dešavalo ranije bilo zamajavanje javnosti. 

Milićević: SPS podržava odluku da se ne održe vanredni parlamentarni izbori

Funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) i potpredsednik Skupštine Srbije Đorđe Milićević izjavio je danas da ta stranka podržava odluku koalicionog partnera da se sa beogradskim izborima ne održe vanredni parlamentrni izbori.

Milićević je agenciji Beta rekao da takva odluka Srpske napredne stranke pokazuje da je vladajuća koalicija posvećena Srbije i rešavanju problema, a ne stranačkim interesima.

„Smatramo da je ta odluka ozbiljna odgovorna i državotvorna. Srbija nastavlja put prosperiteta napretka i stabilnosti iako bi eventulani vanredni parlamentarni izbori svakako bili interes stranaka vladajuće koalicije, ova odluka potvrđuje da je vladajuća koalicija posvećena Srbiji, rešavanju problema, interesima budućnosti, a ne političkih stranaka, rejtinzima i popularnosti“, kazao je Milićević.

On je naveo da SPS pozdravlja i odlučnost i opredeljenost za nastavak reformskih procesa definisanih 2014. godine koji nemaju alternativu, bez obzira na svakodnevne pokušaje da se umanji i obezvredi rad i rezultati rada Vlade Srbije, kao i rad i rezultati rada Skupštine Srbije.

„Vlada i Skupština Srbije ne treba da gube vreme već da ostanu posvećeni poslu za koji su preuzeli odgovornost jel tako rade u najboljem interesu građana“, kazao je Milićević.

Upitan o nastupu na beogradskim izbori on je rekao da će o njima razgovarati unutar stranke i sa koalicionim partnerima i da će doneti adekvatnu odluku.

„Više je nego jasno da sadašnja vlast u Beogradu nema alternativu, a sve one opozicione stranke koje pozivaju OEBS da prati izbore najpre bi trebalo da znaju da oni imaju svoje predstavnike u svim izbornin telima, ponekad i u većini, kao što je bio slučaj na nedavno održanim predsedničkim izborima i to zapravo najviše govori o njima“, naveo je Milićević.

On je kazao da je OEBS i do sada pratio izbore u Srbiji i da u zahtevu opozicije da to OEBS čini i na predstojećim beogradskim izborima nema ništa novo, osim što, dodao je, „posle debakla opoziciji na izborima novi krivac ovoga puta bi mogao da bude i OEBS“.

Milićević je kazao i da su priče o zloupotrebi u biračkim spiskovima samo još jedna u nizu provokacija opozicije koja pokazuje elemenatrno nepoznavanje činjenica i politikanstvo u nameri da dezinformišu javnost.

„Suština je zapravo u tome da opozicija i dalje nastavlja da traga za razlozima kako bi unapred opravdali svoj izborni debakl u Beogradu“, ocenio je Milićević.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike