Vulin: Vojsku Srbije odlikuju moral i obučenost

"Da bismo odbranili i sačuvali našu zemlju moramo da budemo obučeni, da budemo spremni i da što veći broj ljudi prođe osnovnu obuku, ili da se podseti svega onoga što je naučio dok je redovno služio vojsku", rekao je Vulin, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

Kako je dodao, Vojska Srbije će u narednom periodu više ulagati u rezervu i obuku, jer Vojsku Srbije odlikuju moral i obučenost.

Obuka kroz koju prolazi, za Miloša Petrovića iz Kruševca, prilika je da nauči nešto novo, ali i obnovi naučeno za vreme služenja vojnog roka.

"Zadovoljan sam obukom, druženjem sa kolegama. Starešine su kvalitetne i dobre prema nama. Trude se da naučimo nove stvari, da se podsetimo nečega što smo radili ranije. Podsetili smo se rukovanja naoružanjem, opremom i nekih taktičkih i bezbednosnih radnji", rekao je Petrović.

U saopštenju se dodaje da slične utiske ima i Aleksandar Žujić, takođe iz Kruševca.

Obuka mu je zanimljiva, a kako kaže uslovi smeštaja i ishrane su dobri.

Znanja koja stiče na obuci ocenio je kao korisna, posebno u domenu novijeg naoružanja koje on i kolege nisu upotrebljavali u vreme kada su služili vojni rok i taktičke obuke koju pre nisu izvodili.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike