Vulin: Vojska Srbije možda nije najopremljenija, ali je jedna od najbolje obučenih

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kazao je danas da Vojska Srbije nije možda najopremljenija i najbogatija, ali da je jedna od najbolje obučenih, i da možda ima i najbogatije borbeno iskustvo, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vulin je danas bio u Bugarskoj, na Danu visokih zvanica na zajedničkom gađanju ciljeva u vazdušnom prostoru „Šabla 2019“, kojem je prisustvovao na poziv bugarskog ministra odbrane Krasimira Karakačanova.

„Sve mete su oborene s minimalnim utroškom sredstava, svi zadaci koji su bili pred njima su ispunjeni, i od naše Vojske ima puno da se nauči što su nam rekli i predstavnici bugarske armije i armije Sjedinjenih Američkih Država“, izjavio je Vulin.

Kazao je da je strateško opredeljenje Srbije vojna neutralnost i da ona neće postati članica NATO, ali da kroz Program partnerstvo za mir sarađuje sa zemljama koje su u tom paktu.

„Sa ovakvom vojskom, koja pokazuje da je bolja i od najboljih na svetu, možemo da budemo sigurni da će naša sloboda biti sačuvana“, istakao je ministar.

Završnom gađanju su prisustvovali i premijer Bugarske Bojko Borisov, ministar odbrane Bugarske Krasimir Karakačanov i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović.

Premijer Borisov je istakao značaj saradnje, ukazujući da su gađanje i zajednička vežba bili prilika za uvežbavanje i predstavljanje sposobnosti svake od vojski zemalja učesnica. On je rekao da je saradnja važna za očuvanje mira na Balkanu.

Na zajedničkom gađanju učestvovalo je oko 130 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

To je bilo peto zajedničko gađanje oružanih snaga Srbije i Bugarske.

Ovogodišnja vežba na „Šabli“ okupila je više od 1.400 učesnika, a pripadnici Vojske Srbije uspešno su na tom poligonu bugarske armije izvodili gađanja 2010, 2011, 2013. i 2017. godine.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike