Vulin: Vojna policija dobija motociklističko odeljenje i najsavremenije kombije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin najavio je danas da će Vojna policija, kako je rekao, posle mnogo godina dobiti motociklističko odeljenje kao i najmodernija kombi vozila.

Prisustvujući svečanom prijemu povodom Dana Vojne policije, ministar je ocenio da je reč o elitnoj jedinici koja se, kako je naveo, bori sa kriminalom i ponašanjem koje je nespojivo sa ugledom i dostojanstvom pripadnika Vojske Srbije.

„U ratu, Vojna policija je elitna jedinica koja se ne sklanja iz prve linije. U miru, ona se bori sa svim onim od čega bismo nekada najradije okrenuli glavu – sa kriminalom i ponašanjem koje je nespojivo sa ugledom i dostojanstvom pripadnika VS“, kazao je Vulin, a prenelo Ministarstvo odbrane. 

Dodaje se da su pripadnici Vojne policije uručili ministru „crnu beretku“, simbol te jedinice u znak zahvalnosti za uspešno ostvarenu saradnju i pruženu podršku. 

Prijemu su prisustvovali i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i brojni gosti.

Dan Vojne policije obeležava se 14. septembra u znak sećanja na taj datum 1955. godine kada je formirana vojna policija tadašnje Jugoslovenske Narodne Armije.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike