Vulin: Ulaganje u vojsku je ulaganje i u civilno stanovništvo

U tri vojnomedicinska centra u Srbiji danas su organizovani besplatni lekarski pregledi što, prema rečima ministra odbrane Aleksandra Vulina pokazuje da je vojska deo svakodnevnog života građana i da je ulaganje u vojsku ulaganje i u civilno stanovništvo.

On je tokom obilaska VMC na Novom Beogradu rekao da je svaki dinar koji se odvoji za Vojsku odvajanje dinara za poboljšanje kvaliteta života svakog građanina Srbije, saopšteno je iz ministarstva.

Podsećajući da je akcija besplatnih pregeda, bez obzira na to da li građani imaju bilo kakvu vrstu osiguaranja, pokrenuta u Novom Sadu, Nišu i u Beogradu u vojnim ustanovama, navodi se da će se zbog velikog ;interesovanja nastaviti i da će je sprovoditi periodično.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo dobrane će sledeće godine povećati ulaganja u vojno zdavstvo i to će svakako doprineti kvalitetu života ne samo vojnih osiguranika.

„Svake godine 3.800 pripadnika vojnog zdravstva pregleda 115.000 vojnih osiguranika, 300.000 civilnih osiguranika. Ove godine smo na stacionarnom lečenju imali preko 10.000 vojnih osiguranika, ali i 20.500 civilnih osiguranika. Svaki dinar koji uložite u vojno zdravstvo je dinar u kvalitet života ; svakog građanina Srbije“, rekao je Vulin.

Zastupnik načelnika Uprave za vojno zdravstvo Uglješa Jovičić naglasio je da su tokom današnje akcije pacijenti u najvećem procentu obavljali internističke, ultrazvučne, preglede neurologa i očnih lekara.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike