Vulin u novogodišnjoj noći sa decom iz doma „Vasa Stajić“

Deca su u Zavodu napravila žurku, a ministar Aleksandar Vulin im je doneo veliku tortu kojom ih je počastio, a oni su mu u znak zahvalnosti za sve što je ministarstvo učinilo za taj dom poklonili ukras u obliku srca, koji su sami izradili i čestitku, i poželeli mu srećnu Novu godinu, uz poziv da ih ponovo poseti.

Zahvalivši im na poklonu, Vulin je istakao da su deca deleći njihovu noć i najlepše želje sa njim, pokazala koliko osećaju ljubav koju im ova zajednica pruža.

"Onda moram da budem ponosan na ministarstvo koje vodim", rekao je Vulin i čestitao praznike svim pripadnicima ministarstva, posebno onima koji su u domovima za stare, za nezbrinutu decu ili sa migrantima.

Oni će zanemariti svoje porodice, da bi ljubav podelili sa onima kojima to znači, naveo je Vulin.

"Hvala im na tome i što nastavljamo da činimo Srbiju boljim i humanijim mestom. Naredna, 2016. godina mora biti godina solidarnosti", poručio je Vulin.

Kako je rekao, ovo je noć kada treba biti sa onima kojima fali pažnje, ljubavi i nežnosti i kada ono što imamo treba da podelimo sa onima kojima je to potrebno.

"Ovo je noć u kojoj celu Srbiju treba da podsetimo da postoje deca kojoj je potrebna pomoć, ljubav i pažnja, u kojoj treba podsetimo da postoje vaspitači i radnici sa decom koji i svoje porodice umeju da zanemare, ali neće zanemariti ovu decu", rekao je ministar.

Kako je dodao, onima kojima je ljubav potrebna, uvek će u sistemu socijalne zaštite naći ljude koji hoće za njih sve da učine, koji vole decu.

"Ovo je noć u kojoj treba da se podsetimo da godina koja je pred nama treba da nas učini boljim, hrabrijim, ponosnijim na sebe. Ove noći želim Srbiji da bude bolja, vrednija, a građanima da 2016. bude godina vredna ponavljanja i vredna truda", poručio je Vulin.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar