Vulin: Srbija ojačala vojsku kupovinom „mistrala“

U prisustvu francuskog predsednika Emanuela Makrona i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, potpisano je pet sporazuma sa Francuzima, iz nadležnosti Ministarstva odbrane i oblasti namenske industrije.

"Za nas je od velikog značaja da možemo i na ovaj način da pokažemo da politika predsednika Vučića o vojnoj neutralnosti daje rezultate jer mi možemo da se opremamo i sa istoka i sa zapada što mnoge druge zemlje jednostavno ne mogu da urade", rekao je Vulin Tanjugu.

Nakon što je država obnovila ratno vazduhoplovstvo, kaže Vulin, sada se počelo sa obnavljanjem i PVO odbrane što, kako je primetio, nije rađeno decenijama unazad.

"Kupovinom protiv-vazduhoplovnog sistema mistral mi smo značajno ojačali našu vojsku, omogućili našim jedinicama da aktivno štiti sebe, da štiti naše nebo i pokazali smo da proces obnove neće ni jednog trenutka stati", rekao je Vulin.

Vojska Srbije je postala, ističe ministar, snažnija i modernija. "Građani Srbije mogu da budu još sigurniji da će naša nezavisnost i naša sloboda biti sačuvani", rekao je Vulin.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike