Vulin: Srbija dala sve od sebe da dođe do dijaloga sa Prištinom, ali je za dijalog potrebno dvoje

Ministar odbrane Aleksandar Vulin poručio je danas da je veoma važno da svi razumeju da je Srbija dala sve od sebe da dođe do dijaloga s Prištinom, ali da nije dovoljna samo njena volja jer je za dijalog potrebno dvoje.

Vulin je rekao i da nakon posete Prištini specijalnog izaslanika predsednika SAD Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine Ričarda Grenela, očekuje da čuje stavove SAD i da su ti stavovi važni za Srbiju.

„Nije dovoljna dobra volja Srbije, nije dovoljno i nije moguće da vi sve sporazume stalno preispitujete i da sve ono što je jednom potpisano i dogovoreno sutra bude predmet osporavanja kako se promeni politička partija ili kako se promeni pozicija određenog političkog aktera“, rekao je Vulin, navodi se u saopštenju ministarstva odbrane.

Vulin je naveo i da je priča o Briselskom sporazumu „razbila jednu legendu u koju su mnogi verovali“, a to je da Albanci „imaju besu – reč koju kada daju od nje ne odstupaju“.

„Dali su besu u Briselu da će poštovati Briselski sporazum i formirati Zajednicu srpskih opština, a onda je Tači izašao i rekao da je sve lagao i da neće nikada sprovesti Zajednicu srpskih opština. Istu takvu besu smo čuli više puta od svih albanskih rukovodilaca i svaki put se pokazalo da lažu. Ako je išta korisno iz svega ovoga, onda je korisno to što je jedna legenda otišla u prošlost“, rekao je Vulin.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike