Vulin: Sport čini vojnike boljim i drugačijim

Vulin je sa pukovnikom Artjomom Valerjevičem Gromovim, načelnikom CSKA, obišao je sportske dvorane za pripreme i takmičenja jednog od najtrofejnijih ruskih sportskih klubova,navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Istakao je da je CSKA u Srbiji veoma poznat i da mnogi za taj klub navijaju.

"U Srbiji kad kažete CSKA mislite na sport, mislite na fudbal, mislite na košarku, hokej, ali iznad svega mislite na vojsku Rusije. Meni je bilo veliko i iskreno zadovoljstvo da imam priliku da vidim mesta gde su se toliki legendarni šampioni obučavali i pripremali, naveo je Vulin.

Kako je rekao, nije sport u vojsci samo fizička priprema.

"Sport u vojsci je skup vrednosti koje jednu vojsku čine vrednom i važnom. Sport su one vrednosti koje vojnika čine boljim i drugačijim. Timski duh, spremnost da se žrtvujete za kolektiv, da se borite do kraja, da nikada ne priznate predaju – to su vrednosti koje se u vojsci gaje i zbog kojih vojska postoji. A sport je samo način da se do tih vrednosti dođe", napomenuo je ministar odbrane.

Vulin i pukovnik Gromov složili su se da treba unaprediti već tradicionalnu saradnju vojnih sportista Srbije i Rusije.

Pukovnik Gromov se ministru Vulinu zahvalio na srdačnom prijemu ruskih takmičara na atletskom kadetskom takmičenju koje je proletos održano u Beogradu i pozvao tim srpskih kadeta na Treće kadetske svetske igre koje će sledeće godine biti održane u Sankt Peterburgu.

Gromov je poziv uputio i učenicima Vojne gimnazije i srednjih stručnih vojnih škola za takmičenje koje će se održati u Moskvi.

Vulin je predložio da futsal timovi generala Vojske Srbije kao i veterana Vojske Srbije budu domaćini svojim kolegam iz Oružanih snaga Ruske Federacije.

CSKA je jedno od najtrofejnijih sportskih društava u Rusiji. U samom društvu se neguje i razvija 56 različitih sportova. Društvo raspolaže sa 170 sportskih objekata širom Rusije u kojima treniraju vojna i civilna lica, a naročito su ponosni na dečje sportske škole.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike