Vulin: Priština pokušava da skrene pažnju sa nesprovođena Briselskog sporazuma

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je hapšenje Srbina Bogdana Mitrovića pokušaj Prištine da skrene pažnju sa toga što ne sprovodi Briselski sporazum.

Vulin je novinarima u Vranju rekao da kada god se dođe do pitanja formiranja Zajednice srpskih opština koji albanska strana ne sprovodi, kako je kazao, „nađe se neki Srbin koji se hapsi“.

„Taj pokušaj Prištine pokazuje da njima nije stalo do dijaloga i sprovođenja Briselskog sporazuma već da hoće da kažu – mi hoćemo teritoriju, ali ne i ljude, mi hoćemo zemlju na kojoj su Srbi živeli, ali nećemo i Srbe“, rekao je Vulin.

On je kazao da pitanje hapšenja Srbina u Suvoj reci i nije pitanje za Srbiju, skoro da nije pitanje ni za Prištinu, već da je to pitanje za Evropsku uniju – „do kada će tolerisati takvo ponašanje“.

Vulin boravi danas u Vranju gde će sa pripadnicima Četvrte brigade kopnene Vojske Srbije (VS) obići poligon za obuku vojnika u selu Vrtogoš kod Vranja, koji se renovira zahvaljujući sredstvima VS i donaciji SAD i na kome se priprema poligon za obuku vojnika u okviru vojne baze „Jug“ koja se nalazi kod Bujanovca.

Sedamdesetčetvorogodišnji Bogdan Mitrović iz Sopine uhapšen je u Suvoj Reci tako što je izveden iz grupe raseljenih Srba koji su obišli svoje kuće i porušenu Crkvu Svete Bogorodice u Mušutištu.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike