Vulin: Pripadnici vojske će uz povišicu odmah osetiti bolji život

Ministar odbrane je u Vranju ponovio da će pripadnicima Vojske Srbije do kraja godine plate biti povećane za 10 odsto, što bi trebalo da doprinese da se u vojsci "odmah oseti da se živi bolje".

"To neće biti jedina mera da se poboljša životni standard pripadnika vojske, hoćemo da vojnički poziv učinimo prestižnim kao što je nekada bio", rekao je Vulin prilikom obilaska kasarne "Prvi pešadijski puk knjaza Miloša Velikog" u Vranju.

Ministar je naveo da se pripadnici Vojske Srbije odlično nose sa svim bezbednosnim izazovima, ali i sa migrantskom krizom.

"Pripadnici Vojske Srbije su pretrpeli značajan pritisak i kada je u pitanju migrantska kriza, i kada je u pitanju kontrola granica i kada je u pitanju kontrola ilegalnih migrantskih tokova", rekao je Vulin.

Naveo je da su pripadnici Četvrte brigade kopnene vojske, smešteni u Vranju, u čijoj je nadležnosti i Kopnena zona bezbednosti u "politički posebno osetljivoj zoni odgovornosti", kao i da oni sve svoje zadatke obavljaju profesionalno.

Vulin je u Vranju obišao i spomen sobu posvećenu svim poginulim pripadnicima vojske, ali i policije i građana, na prostoru Vranja i Pčinjskog okruga od kraja 19. veka do početka 21. veka.

Gradočelnik Vranja Slobodan Milenković je nakon razgovora sa ministrom odbrane rekao novinarima da lokalna samouprava u Vranju ima odličan odnos sa Vojskom Srbije, kao i da je 1.100 radnika u Pamučnom kombinatu "Jumko" direktno zaposleno zbog potreba vojne industrije.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike