Vulin: Ove godine prihod u odbrambenoj industriji oko 680 miliona dolara

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je prošle godine u odbrambenoj industriji Srbije ostvaren prihod od 580 miliona dolara i da ove godine očekuje oko 680 miliona dolara.

„Imamo čime da se pohvalimo i možemo da se takmičimo i sa mnogo razvijenijim zemljama nego što smo mi, i to ne samo u komponenti proizvodnje municije, po čemu smo svetski poznati, već i po složenim borbenim sistemima što je nešto što je rezervisano samo za najsnažnije vojske“, rekao je Vulin, a prenelo danas Ministarstvo odbrane.

Vulin je to rekao na sajmu Vojne tehnike u Parizu „EUROSATORY“, gde su na štandu „Jugoimporta – SDPR“ izloženi proizvodi srpske odbrambene industrije.

Kako se navodi, veliku pažnju posetilaca privukli su samohodna haubica „nora“, kao najprodavanija, artiljerijsko oruđe „Aleksandar“ i višecevno modularno lansirno oruđe „Šumadija“, koji su prvi put predstavljeni izvan granica Srbije.

„Upravo ovde smo pokazali koja su to nova sredstva i nove tehnologije koje osvajamo. Na Srbiju mora da se računa, na njenu vojsku i odbrambenu industriju, ali i Vojska Srbije se daleko brže i jeftinije oprema, zahvaljujući tome što ima odbrambenu industriju Srbije“, kazao je Vulin.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike