Vulin: Ministarstvo odbrane i Vojska brinu o svojim pripadnicima

Nakon svečane dodele ključeva, Vulin je istakao da svi oni koji svoju sudbinu vežu za Ministarstvo odbrane, za Vojsku Srbije, mogu da budu sigurni da će se o njima brinuti od dana kada uđu u Vojsku Srbije, pa do poslednjeg dana. 

"Prošle godine smo rešili stambeno pitanje za 747 naših pripadnika, a ove godine nastavljamo sa tom praksom. Posebno smo zahvalni na inicijativi predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića na izgradnji stanova koji su veoma dostupni, veoma kvalitetni, za sve pripadnike struktura bezbednosti, a posebno Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Zato smo veoma ponosni što je počela izgradnja stanova u Nišu i u Vranju", poručio je Vulin.

Prema njegovim rečima, ove godine povećaće se broj onih koji će na taj način rešiti svoje stambeno pitanje.

"Na taj način ćemo dokazati još jednom koliko Srbija voli svoju Vojsku, koliko poštuje svoju Vojsku i koliko svako onaj koji postane deo Vojske Srbije može da bude siguran da će se o njemu i njegovoj porodici brinuti, rekao je Vulin, koji koristi vikend odsustvo kao i svi pripadnici rezervnih snaga na obuci, a u ponedeljak će zauzeti svoje mesto u jedinici u kojoj služi.

Krov nad glavom danas je dobio zastavnik Jovica Deljanin.

"Dobio sam stan u Paunovoj ulici, u Beogradu. Zadovoljan sam sa svojih 58 kvadrata. Žena, dete i ja, svi smo zadovoljni" izjavio je zastavnik Deljanin i zahvalio Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije za dobijeni stan.

Među onima koji su danas rešili svoje stambeno pitanje je i Milanka Katanić.

"Posle 40 godina radnog staža dobila sam stambenu jedinicu, svoj krov nad glavom. Zadovoljna sam i presrećna. Stan sam dobila u Beogradu. Uzbuđenje je veliko, jer krov nad glavom je velika stvar u životu", poručila je ona.

Stanovi u koje će se useliti aktivni i penzionisani pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije nalaze se u Beogradu, Apatinu, Zrenjaninu, Kraljevu, Kruševcu, Nišu i Subotici.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike