Vukosavljević: Ne slažem se sa delovima međunarodnih izveštaja o stanju medijske scene u Srbiji

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je danas da se ne slaže sa delovima pojedinih izveštaja međunarodnih organizacija koji se odnose na stanje medijske scene u Srbiji, ali i dodao da to ministarstvo ulaže napore u okviru svojih nadležnosti da se kreira što bolje okruženje za nesmetan rad medija.

On je tokom razgovora sa pomoćnicom državnog sekretara SAD za obrazovanje i kulturu Mari Rojs o modalitetima za unapređenje bilateralne saradnje u oblasti kulture rekao da se ostvarivanje medijskih sloboda u Srbiji temelji na jasnim i demokratskim zakonskim okvirima.

Kako je saopštilo Ministarstvo kulture, sagovornici su ocenili da buduća saradnja Srbije i SAD u oblasti kulture prvenstveno treba da bude usmerena na oblast zaštite kulturnog nasleđa, kao i da postoji dodatni prostor za razmenu sadržaja iz oblasti savremenog stvralaštva.

Razgovarali su i o mogućnosti da se ustanovi priznanje koje bi se dodeljivalo pripadnicima srpskog i američkog naroda za dostignuća u kulturno-prosvetnoj saradnji.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike