Vučić: Žigosanje srpskog naroda da Srbija ne bi napredovala

Na pitanje da prokomentariše sinhronizovane optužbe iz regiona da je Srbija navodno počinila genocid, Vučić kaže da je napredak Srbije nezaustavljiv proces i da je naša zemlja želela to da radi zajedno sa Severnom Makedonijom i Albanijom.

Prema njegovim rečima, nešto je teže to postići sa BiH i Crnom Gorom zbog različitih političkih interesa.

Ističe da je najbolje nereagovati na navode iz Hrvatske da su se istakli u antifašističkoj borbi i to ponajviše sa prostora bivše SFRJ.

"Na to je najbolje da ne reagujete i jedini naš odgovor na to sme da bude ćutanje, jer da ulazite i besmislice, negirate, ne znam šta bih vam na to rekao, ali je to ono sa čim ćemo se suočavati. To je promena istorijskih činjenica", rekao je Vučić nakon dodele uručenja ugovora o zaposlenju najuspešnijim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji, a odgovarajući na pitanja novinara.

U tom smislu, predsednik kaže i da niko više neće da kaže da je 22 do 25 miliona Sovjeta stradalo tokom Drugog svetskog rata, kao i da je sve više filmova koji prikazuju da su zemlje koje su izgubile po 15.000 ljudi više doprinele slomu fašizma, nego Sovjeti.

Ističe i da će doći dan kada će da kažu da su u Jasenovcu ubijani Hrvati i da su ih ubijali Srbi.

"I nije daleko dan, nama to danas izgleda tragikomično, ali nije daleko dan kada će se to dogoditi. To vam je kao i sa onima koji me svakoga dana optužuju za državni udar i mešanje u unutrašnje stvari", naveo je.

Kako kaže, ti koji njega optužuju u stvari se svakoga dana mešaju u unutrašnje stvari Srbije i to od toga ko će biti vlasnik svakog kafića na Vračaru, do toga kakvu državnu politiku Srbija treba da vodi.

Navodi i da ako Srbija ne vodi politiku koja se njima sviđa, onda je treba srušiti.

"A ako im kažete mi ne tražimo ništa, ne zanimate nas, kao što kažemo vlastodršcima u Crnoj Gori, Milu Đukanoviću, bilo drugima, a jedino što vas pitamo šta je sa pravima Srba, imamo pravo da vas pitamo, a vi na to odgovorite da se mesamo, postavlja se pitanje kako se mešamo", navodi predsednik.

Vučić je ukazao da je Crna Gora ta koja je priznala nezavisnost dela teritorije Srbije koji nam je nasilno uzet, kao i da je ona proterala našeg ambasadora zbog jedne rečenice koja je tačna, a slali su, kaže, i vojne izaslanike na mesta gde se slavi proterivanje Srba, kao što je Oluja, doneli su rezoluciju jednom – 2009. godine, ali i drugi. Navodeći to pita ko se kome meša u unutrašnje stvari.

Kada je reč o donošenju rezolucije o Srbrenici, Vučić kaže da nisu tačni njihovi navodi da to nije protiv srpskog naroda i Srbije, već da je protiv pojedinaca i pita zašto pojedince nisu naveli.

"Dobro znate da je to namerno i smišljeno urađeno da bi žig ostao na čelu srpskog naroda. Niste vi ti gospodo koji možete žig sramote da stavite na čelo bilo kojem Srbinu, a kamoli celokupnom srpskom narodu", poručio je Vučić.

"Srpska država jača od bandita"

Kaže da njih brine to što on nije zabrinut zbog vlasnika vračarskih kafića, niti zbog dva najmoćnija crnogorska klana – kavačkog i škaljarskog, jer će, kako kaže, ta banda biti uhapšena.

"Pokazaćemo im da je srpska država jača od tih bandita", kaže Vučić.

Kaže da nije impresioniran time šta bi da rade po vračarskim i drugim starogradskim kafićima u Beogradu, već da je impresioniran onima koji grade fabrike i dobro rade na pitanjima za ekonomski rast svoje zemlje.

"Po tom pitanju želim mnogo toga dobrog Crnoj Gori i veliki napredak, a u narednim danima ćemo razgovarati i sa predstavnicima pojedinih lokalnih samouprava, uključujući i Nikšić gde verujem da će Srbija moći mnogo da pomogne", navodi Vučić.

Predsednik ističe da će se napadi na Srbiju nastaviti i dodaje da to ne treba mnogo da nas interesuje.

"Oni svoj posao, mi ćemo svoj posao da radimo. A da se Srbija izvinjava njima što su svaku priliku koristili da nas napadnu, a posle toga treba da se izvinimo što su nas udarali po glavi – nagledao sam se ja takvih vlastodržaca u Srbiji, Srbija više nije takva zemlja i više nikada neće biti", zaključio je Vučić.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike