Vučić za RTS kaže da je na okruglom stolu sa Kurtijem bilo „žestoko“

U Minhenu je tokom popodneva iza zatvorenih vrata održan okrugli sto o Zapadnom Balkanu, kojem je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i predsednik kosovske vlade Aljbin Kurti.

Pošto je skup održan po Četnam haus pravilima, učesnici ne mogu da iznose o čemu se govorilo, ali je predsendik Srbije Aleksandar Vučić za RTS rekao da je "bilo žestoko".

"Borio sam se za interes Srbije i štitio srpski narod, to je moj posao", poručio je Vučić i istakao da je pred ljudima iz celog sveta koji su bili prisutni, istinom odgovarao na potcenjivačke tvrdnje.

Iako je, kako kaže, dobro što je ovaj skup održan zbog načina na koji je mogao da predstavi Srbiju, on je pokazao i da će biti mnogo problema sa kojima će se susresti.

Navodi da neki iz Prištine pokazuju stepen neodgovornosti.

"Da ne verujete u kom filmu neki žive, morate da ih vratite u realnost, da im objasnite stvarnost", rekao je Vučić.

Istakao je da su na skupu bili i Sonja Liht, Jadranka Joksimović, Marko Đurić, Aleksandra Jerkov, kao i predstavnici civilnog sektora.

"Prostorija koja je velika bila je premala da primi zainteresovane", rekao je Vučić.

Kaže da je imao priliku da sagleda odnose između Tirane i Prištine, kao i kakva strategija je u pitanju, na osnovu čega će Srbija pripremiti svoju taktiku.

Rekao je da mu se čini da ih "apsolutno dobro poznaje", među kojima i Kurtija koji mu je dosad bio nepoznanica.

Poručio je da se neodgovornost koju je kod nekih video – ne isplati.

Uskoro opširnije… 

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike