Vučić: Za opoziciju bolje da nema vandrednih parlamentarnih izbora

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da je bolje za opoziciju da ne bude vanrednih parlamentarnih izbora.

„Redovni parlamentarni izbori su 2020. godine, a predsednički 2022. i tada će još jednom biti i beogradski izbori, a oni će biti poraženi i tada i to ubedljivo, učestvovao ja ili bilo ko drugi“, kazao je Vučić danas u Zrenjaninu na postavljanju kamelja temeljca južnokorejske kompanije.

On je rekao da opozicija na sledećim parlametarinim izborima neće uspeti zajedno da sakupi 20 odsto.

„Nema potrebe da se rukovodimo partijskim interesima, a oni su se i na izborima u Beogradu kandidovali zbog kase. Oni ne znaju rezultate izbora u drugim opštinama jer to nije Srbija za njih, samo Beograd jer tu ima para“, kazao je Vučić.

Građani treba da odluče o promeni imena Zrenjanina

Vučić je kazao danas u Zrenjaninu da je odluka o promeni imena tog grada na građanima.

„Nisam se tim bavio. Ima mnogo važnijih problema u ovom trenutku koje treba rešavati. Rešite prvo pitanje vode i grejanja a nakon toga bavite se imenom“, rekao je Vučić novinarima upitan šta misli o promeni imena Zrenjanina u Petrovgrad.

Vučić je rekao da građani treba da odluče da li će Zrenjanin promeniti ime, dodavši da mu se čini da je za promenu imena i gradonačelnik Čedomir Janjić.

Grad Zrenjanin prosledio je prošlog meseca Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave inicijativu za promenu naziva u Petrovgrad. Janjić je tada rekao da očekuju odgovor ministarstva, kako bi utvrdili procedure za promenu imena.

„Očekujemo odgovor, očekujemo da vidimo koje su to procedure, ne žurimo s tim. Možda jeste ova 2018. godina kada se navršava i 100 godina od oslobođenja našeg grada i sjedinjenja sa maticom Srbijom, baš ta godina kada treba da vratimo to ime našem gradu“, rekao je Janjić.

Zrenjanin nosi ime po narodnom heroju i organizatoru narodnog ustanka u Vojvodini Žarku Zrenjaninu.

Građani Zrenjanina su se po ovom pitanju već jednom izjašnjavali na referendumu održanom 1992. godine, kada je većina građana odlučila da se zadrži stari naziv.

Vučić najavio izgradnju puteva od Zrenjanina do Beograda i Novog Sada

Predsednik je najavio izgradnju „brzih puteva“ Zrenjanin-Novi Sad od 50 kilometara, i Zrenjanin-Beograd od 56 kilometara.

Kazao je da će je država odlučila da uloži 200 miliona evra u izgradnju ta dva puta u Banatu, bez obzira na to kako će teći najavljena izgradnja puta od Beograda do Temišvara, u Rumuniji.

Vučić je to rekao novinarima u Zrenjaninu gde je prisustvovao simboličnom početku izgradnje pogona jedne južnokorejske firme.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike