Vučić veteranima sa Košara: Sloboda Srbije ostaje najveća vrednost za koju se borimo

Vučić je istakao da se danas posle mnogo godina bar govori o bici na Košarama i seća dela stradalih.

"Hvala na svemu što ste za našu Srbiju učinili. I danas deca u Srbiji za razliku od nekog perioda ranije znaju za Košare, šta znači čuvati, braniti, štititi svoju zemlju. Čini se da bolje nego mi razumeju koliko je važno voleti svoju zemlju. Hvala što ste zemlju voleli više od sebe. Srbija to ne može i neće da zaboravi", naglasio je presednik Srbije.

Predstavnik veterana zahvalio je predsedniku što ih uvažava, ali je dodao da Vučić trenutno vodi težu borbu nego što su oni vodili.

"Nije baš tako. Ja sam u odelu, mnogo je teže bilo vama. Tamo se glava gubila. Ovo danas je strateški, ne lako za nas, i to ljudi ne mogu uvek da prepoznaju, ali biće nam mnogo teško i teže. Proćiće juni, juli, i avgust, a onda dolaze zimski meseci. Plašim se jer u toj jednačini imamo mnogo nepoznatih. Trudim se da sa saradnicima sve analiziram", rekao je Vučić.

‘Srbija je mnogima najlakša meta’ 

On je kazao da ne postoji niko koga lično ne poznaje, a da je važan na globalnoj političkoj sceni, da veoma ne brine zbog toga kako stvari mogu da se okončaju u Ukrajini, posebno kakve sve efekte mogu biti na nas i ceo svet.

"Naravno videli ste da je najlakša meta Srbija, mnogima. Imamo drugačije viđenje koje nije dnevni ili moj hir, već tako misle građani Srbije", naglasio je predsednik Srbije.

Vučić je rekao da smatra da Srbija ima fer pristup prema našim zapadnim i istočnom partnerima, da i jednima i drugima kažemo šta mislimo.

"Ponekad se nasmejem, kada svakog dana govore ‘kraj je sedenja na dve stolice’ i slično. Ti koji to kažu nisu razumeli kada sto puta kažete da imamo svoju politiku, da smo doneli odluku da to bude naša politika, i da to nije da jednog dana sedimo na jednoj stolici, sutra na drugoj. Hrabro govorimo sve u lice. Da li će biti lako zdržati, neće", dodao je on.

Drugi veteran sa Košara rekao je da mnogi kažu da se Srbija ne može slomiti iznutra, pa će je slomiti preko Ukrajine, a Vučić je ukazao da je juče imao sastanak sa šefom austrijske diplomatie, pre par dana sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcme, i da stižu šefovi diplomatije Italije i Turske.

"Za nas je važno da gledamo da zemlja ide napred. Ponosan sam što smo uspeli da gradimo ono što smo započeli, da nismo ni od čega odustali", rekao je predsednik Srbije.

Vučić je zamolio okupljene veterane da prenesu iskrene pozdrave porodicama palih boraca i njihovim porodicama zbog svega što su pretrpele i učinile za našu zemlju i naš narod.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike